Pages

4 Eylül 2013 Çarşamba

Yedikıta Dergisi 61. Sayı (Eylül 2013)

Fiyatı6.00 TL(KDV Dahil)› Sepete Ekle

Yedikıta Dergisi 61. Sayı (Eylül 2013)

Komisyon
Yedikıta Dergisi
Araştırma - İnceleme
Sayfa:80Kitap Hakkında: (Bu sayfadaki bilgiler kitaptan alınmıştır.)Olimpiyat meselesi, kamuoyu gündeminin merkezine oturmuş durumda... Ölüm korkusuyla sokağa çıkamayan veya açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerle aynı havayı teneffüs ederken bir Olimpiyat hevesidir gidiyor… Gazete ve dergiler sayfalarca olimpiyat reklamları, bilboardlar ve hatta yol kenarlarındaki çimler ve çiçeklerle olimpiyatı haykırıyor! Bu, kamuoyunun ne kadar Batılılaştırıldığının, hatta ve hatta Batılaştığının bir göstergesi değil mi? Hususiyle basın yayın kanalıyla getirilen her ürünün halkımızın sofrasında kabul görmesinden; toplumun fikir ve gönül yapısına yön veren ilim ve kültür camiası mesul olmaz mı?

Bu ay, Olimpiyatın ne şekilde uluslararası bir hal adlığını, tarih ve kültür cephesinin neleri barındırdığını sayfalarımıza taşıdık. "Olimpiyat bir oyun mu?" diye sorarken, oyunla birlikte bir kültür dezenformasyonunun olabileceği, Olimpiyat'ın toplumu zinde ve savaşa hazır vaziyette tutma maksadıyla ortaya çıktığı, olimpiyat gelirlerinin papazlara verildiği, Osmanlı'nın Olimpiyatlara davet edilse de katılmadığı gibi tarihi bilgileri okuyucularımızın idraklerine sunuyoruz. Bu arada, Japonya dışında hiçbir doğu ülkesinde düzenlenmemiş olan Olimpiyat oyunlarının 2020'de İstanbul'da olma ihtimali neredeyse yok gibi; ancak velev ki gerçekleşti; ata sporumuz güreşin gelecek Olimpiyat programında yer almaması ironisine de dikkat çekmekte fayda var.

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla, üzerinde tekrar tekrar düşünmemiz gereken lisanımızı ele alan "Zavallı Türkçe" makalesi, Osmanlı Devleti'nin Suriye politikasında Nusayrilerle ilişkisini açığa çıkaran "Suriye'de Müslüman Olan 100 Bin Nusayri" makalesi ve 316 yıl önce yine bir Eylül ayında Avusturya karşısında yaşadığımız Zenta Faciası'nı anlatan makalenin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Gelecek sayımızda buluşmak dileğiyle...
Boyut:21 x 29,8- Kitabı kaç adet alacağınıza ve kaç taksit ödeyeceğinize dair belirleme ve diğer işlemleri Sepetimkısmından yapabilirsiniz.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Nhận Tin Qua Email

Cùng tham gia với hơn 1500 người đã đăng ký nhận tin qua Email với các Tin mới nhất,Nóng nhất trong ngày cập nhật liên tục 24h trên Tintuc.tv từ các Báo Mạng uy tín của Việt Nam!

Khi đăng ký nhận tin,Bạn sẽ nhận được Email từ chúng tôi.Đăng nhập email để hoàn tất quá trình đăng ký.

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
Posts RSSComments RSSBack to top
Copyright © 2013 by BLOGGER TEMA TASARIM 5 ∙ Templated by Tin tuc 24h.
Tin tức thời sự cập nhật liên tục 24h từ các báo mạng uy tín Việt Nam.