Pages

7 Eylül 2013 Cumartesi

Sigara İçmenin Yasak Olduğu Köy; Akçamescit

Bu Köyde Sigara İçmek Yasak!

Kapalı alanlarda sigara içme yasağına alışılmışken, Şanlıurfa merkezine bağlı Akçamescit Köyü sakinleri de köylerinde sigara içmeyi yasakladı.
Şanlıurfa'nın 350 nüfuslu köyü Akçamescit ülkemizde bir ilk imza attı. Köyün girişinde gelenleri ‘Bu köyde sigara içilmemektedir' yazılı bir tabela karşılıyor. Kimsenin sigara içmediği köyde, sigara içen erkeklere kız bile verilmiyor. 5 yıldır kimsenin sigara içmediği bu köyde tütün mamulleri bile satılmıyor. Bu davranışlarıyla eski Sağlık Bakanı Recep Akdağtarafından plaket bile verilen köy halkı, sigara içmeme konusunda kararlılıklarına devam ediyor.
Sigara İçen Tarım İşçisi Çalışamaz!
Köyün girişindeki tabelayla sigara içme konusunda gelenleri uyaran Akçamescit Köyü halkı, tarım işçilerinin de sigara içmeyen kişiler olmasına dikkat ediyor. Sigara içen işçileri çalıştırmadıklarını dile getiren köy muhtarı Abdullah Saçaklı, "Normalde tarım işçilerimizi kendimiz seçiyoruz. Sigara içen işçileri köyün içinde ve sınırlarında çalıştırmıyoruz, işçi olarak köye almıyoruz", dedi.
Sigara İçmeyen Damat İstiyorlar
Köyde bulunan gençlerin de sigaraya olan eğilimlerinin köy halkı sayesinde azaldığını ve son 5 yıldır kimsenin sigara içmediğini dile getiren Saçaklı, sigara içenlere kız bile vermediklerini söyleyerek, "Şimdi bizim köyde sigara içen bir damadımız olmadı. Sigara içen birisine zaten kızlarımızı vermiyoruz. Daha önce sigara içen damatlarımızdan kızlarımızı geri aldık. Bir süre sonra sigarayı bırakan damat tekrar gelip eşlerini bizden geri aldı. Bizim damada ilk sorumuz evin veya araban var mıdır? diye sormuyoruz. Onlardan başlık parası, Altın istemiyoruz. Sadece sigara içiyor mu? Sigara içerse kızımızı vermiyoruz", dedi.
 MİLLİYET
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

Nhận Tin Qua Email

Cùng tham gia với hơn 1500 người đã đăng ký nhận tin qua Email với các Tin mới nhất,Nóng nhất trong ngày cập nhật liên tục 24h trên Tintuc.tv từ các Báo Mạng uy tín của Việt Nam!

Khi đăng ký nhận tin,Bạn sẽ nhận được Email từ chúng tôi.Đăng nhập email để hoàn tất quá trình đăng ký.

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
Posts RSSComments RSSBack to top
Copyright © 2013 by BLOGGER TEMA TASARIM 5 ∙ Templated by Tin tuc 24h.
Tin tức thời sự cập nhật liên tục 24h từ các báo mạng uy tín Việt Nam.